Hvad er Qigong

QigongQi betyder livsenergi og gong betyder arbejde. Og det er i sin enkelhed meditative bevægelser, der får stagneret energi til at flyde. Qigong er dele af traditionel kinesisk medicin (TCM), som også består i urtemedicin, akupunktur og tunaimassage.
Der findes i mange tusinde forskellige qigongformer og de kan have forskellige formål. Men overordnet handler det om at skabe bedre tilstande på alle planer.

I qigongtræning arbejdes der med at få qi’en til at bevæge sig. Der arbejdes gennem bevægelsesmønstre, nogle stillestående eller siddende, og med at skelne og mærke qi indeni, udenpå og omkring dig. At mærke hvad der er dig og hvad der ikke er dig. Der arbejdes med at få stagneret energi til at opløses og skabe bevægelse ( flow) i dig. Det være sig på fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt plan.
Hvilke stilarter arbejdes der med?

Jeg arbejder med følgende stilarter

  • BaGua
  • Duft qigong ( aromaqigong)
  • Enkelte Taoistiske træningsøvelser

Jeg er under uddannelse til qigonginstruktør og i den forbindelse vil jeg tilegne mig yderligere stilarter og meditationsformer.

  • Helse qigong
  • Ba Duanjin qigong
  • Taoistisk tempelqigong
  • Smiling heart qigong
  • Tai chi

Meditation (Taoistisk og buddhistisk) vil også vil indgå i min qigongtræning, da det er en vigtig del af arbejdet med krop sind og ånd.

Mine forudsætninger for at arbejde med Qigong som træningsform.
Jeg har gennem flere år, dagligt dyrket qigong og meditation. Jeg har gået på kurser og går til i BaGua og duftqigong hos Lars Henrik Rasmussen, www.kropsaand.dk – har været på 14 dages qigong ophold i Beijng med daglig træning i BaGua og meditation.

Jeg går til Taoistisk meditation og Ba Men Da Xuan qigong hos Martin Lund Rasmussen og jeg har deltaget i Daoistisk Medicine Seminar række af foreløbig 3 med fokus på healing, med Serge Augier, leder af DaXuan skolen i Paris.
Og senest er jeg i gang med instruktøruddannelse ved Thorwald Lorentzon fra Sverige. Han er min vejleder (SIFU)på min vej til at starte dette op og vil guide mig løbende.

Træningen foregår på Østerbro.
Se mere under Qigong træning.