Hvad er Qigong

Qigong

TRINAS QIGONGTRÆNING
Lørdag den 31. oktober 2020 kl. 10.00 -14.00
Nordre Frihavnsgade 17D, 2100 Kbh Ø
Du bydes velkommen til nogle timer mættet med Qigongtræning, hvor vi går lidt dybere ind i et par Qigong former og en enkelt meditation incl healing for de som ønsker det.
Qigong er meditative bevægelser og stammer fra Kina. Der findes tusindvis af forskellige former. Og de har med sine bløde og langsomme bevægelser til formål, at styrke dit helbred fysisk, som mentalt, psykisk og åndeligt.
Jeg har tilegnet mig en bred vifte af forskellige Qigongformer. Det er både aktive og passive Qigongformer jeg anvender i træningen.
HVAD KAN DET DER QIGONG EGENTLIG?
Oplevelsen af hvad Qigong kan gøre for os, er meget individuel.
Jeg bruger Qigong, som opladning til at skabe ro i mit sind og flow i min krop, så der bliver løst op for ubalancer af såvel fysisk, som følelsesmæssig og psykologisk art Det styrker mig kropsligt og skaber lindring, for smerter i mine knæ og ryg, så min bevægelighed er blevet fantastisk meget bedre gennem de år jeg har trænet Qigong. Og jeg er stort set aldrig syg mere.
Jeg er under kyndig vejledning og instruktøruddannelse hos Thorwald Lorentzon fra Sverige.
Tid: Lørdag d. 31.10.2020 kl 10-14.
Sted: Rytmikhuset, Nordre Frihavnsgade 17D, 2100 Kbh Ø
Medbring selv frokost og drikkevarer. Du kan også købe på Nordre Frihavnsgade.
Tag tøj på du kan bevæge dig frit i + indendørs træningssko.
Pris: 400,- kr
Tag en ven eller veninde med, så koster det 350,- kr for jer hver.
Der er kun 10 pladser på holdet.
Lokalet er 60 m2 stort og vi overholder de angivne retningslinjer.
Timelding til Trina på mobil 25671144 eller mail. gunhiild@hotmail.com
Tilmeldings frist torsdag d.29.10.
Jeg glæder mig til at træne med dig.

Kh Trina Franks

HVAD ER QIGONG?

Qi betyder livsenergi og gong betyder arbejde. Og det er i sin enkelhed meditative bevægelser, der får stagneret energi til at flyde. Qigong er dele af traditionel kinesisk medicin (TCM), som også består i urtemedicin, akupunktur og tunaimassage.
Der findes i mange tusinde forskellige qigongformer og de kan have forskellige formål. Men overordnet handler det om at skabe bedre tilstande på alle planer.

I qigongtræning arbejdes der med at få qi’en til at bevæge sig. Der arbejdes gennem bevægelsesmønstre, nogle stillestående eller siddende, og med at skelne og mærke qi indeni, udenpå og omkring dig. At mærke hvad der er dig og hvad der ikke er dig. Der arbejdes med at få stagneret energi til at opløses og skabe bevægelse ( flow) i dig. Det være sig på fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt plan.
Hvilke stilarter arbejdes der med?

Jeg arbejder med følgende stilarter

  • BaGua Xun Dao
  • Duft qigong ( Aromaqigong)
  •  Helse Qigong
  • Ba Duan Jiin Qigong
  • Taoistisk tempelqigong
  • Smiling heart Qigong
  • Lian Ba Fa, siddende Qigong
  • Dao Yin Shu
  • Tai chi

Meditation (Taoistisk og buddhistisk) vil også vil indgå i min qigongtræning, da det er en vigtig del af arbejdet med krop, sind og ånd.

Mine forudsætninger for at arbejde med Qigong som træningsform.
Jeg har gennem flere år, dagligt dyrket qigong og meditation. Jeg har gået på kurser og går til i BaGua og duftqigong hos Lars Henrik Rasmussen, www.kropsaand.dk – har været på 14 dages qigong ophold i Beijng med daglig træning i BaGua og meditation.

Jeg går til Taoistisk meditation og Ba Men Da Xuan qigong hos Martin Lund Rasmussen og jeg har deltaget i Daoistisk MedicineSeminar række, af foreløbig 3 med fokus på healing, med Serge Augier, leder af DaXuan skolen i Paris.
Og senest er jeg i gang med dels grunduddannelse og dels  instruktøruddannelse ved Thorwald Lorentzon fra Sverige. I Januar 2021 påbegynder jeg Tai chi instruktøruddannelse til træning af begyndere, ligeledes hos Thorwald Loretnzon. Han er min vejleder (SIFU)på min vej og vil guide mig løbende. fremover.

Træningen foregår på Østerbro.
Se mere under Qigong træning.